امروز: سه شنبه 29 اسفند 1402
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

بررسی سابقه صنعت نساجی در ایران

بررسی سابقه صنعت نساجی در ایران دسته: نساجی
بازدید: 2 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 2016 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 264

کرده اند در دوره ساسانیان و نیز بعد از اسلام در بسیاری از شهرهای ایران کار ریسندگی و بافندگی پارچه های ابریشمی و پنبه ای و حریر رونق داشته و در آن ها انواع منسوجات بافته شده است که قسمتی از این منسوجات جنبه صادراتی داشته است مثل ابریشم و پارچه های زری مخمل و شال های پشمی

قیمت فایل فقط 26,000 تومان

خرید

مقدمه

سابقه صنعت نساجی در ایران به قرن ها قبل از اسلام برمی گردد، شهرت پارچه های گلگون عهده هخامنشی و زرد وزیهای این دوره را تاریخ نویسان یونانی ضبط
کرده اند. در دوره ساسانیان و نیز بعد از اسلام در بسیاری از شهرهای ایران کار ریسندگی و بافندگی پارچه های ابریشمی و پنبه ای و حریر رونق داشته و در آن ها انواع منسوجات بافته شده است که قسمتی از این منسوجات جنبه صادراتی داشته است. مثل ابریشم و پارچه های زری مخمل و شال های پشمی.

در دوره صفویه صنعت نساجی در ایران رونق فراوان گرفت و پس از یک دوره رکود در قرن دوازدهم هجری این صنعت مجدداً در قرن سیزدهم نضج گرفت. در دوره امیرکبیر برای ایجاد کارخانه های ریسندگی و بافندگی جدید فعالیت های اساسی انجام یافت به طوری که در کارشان کارخانه حریربافی و در تهران و قم کارخانه های ریسندگی و چلوار بافی تأسیس گردید.

عمر صنعت نساجی مکانیزه در دوران اخیر به 85 سال می رسد. اولین کارخانه نساجی در ایران در سال 1280 با ظرفیتی معادل 1200 دوک توسط صنیع الدوله در تهران تأسیس گردید. دومین کارخانه نساجی بلافاصله در تبریز به وجود آمد و سپس یک واحد نساجی در سال 1295 در بوشهر تأسیس و تا پایان دوره قاجاریه صنعت نساجی در ایران به همین سه کارخانه منحصر گردید.

رشد صنعت نساجی در حقیقت از سال 1300 با تأسیس کارخانه وطن (کازرونی) اصفهان با 4000 دوک ریسندگی و 100 دستگاه بافندگی شروع شده و دولت به حمایت از تولید پارچه های داخلی پرداخت و سرمایه های بسیاری برای ایجاد صنعت جدید نساجی در نقاط مختلف کشور به کار افتاد.

صنعت نساجی در بین صنایع کشور نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. براساس آمار کارگاه های بزرگ صنعتی کشور در سال 1384 این صنعت در میان صنایع ایران، از نظر تعداد کارگاه (58% کارگاه های کشور) در مرتبه دوم از نظر تعداد کارکنان (6/67 درصد) در رتبه نخست و از نظر تعداد مزد بگیران تولیدی در مقام اول قرار داشته است. ارزش تولیدات این صنعت بجز صنعت نفت پس از صنایع جدید التأسیس شیمیایی در رتبه دوم 47% کل ارزش تولیدات صنایع کشور بوده و در آن سال از نظر میزان افزایش، خالص اموال سرمایه ای در مرتبه نخست (7/38%) قرار داشته است.

بازار تولید منسوجات در سطح جهان هم اکنون دارای طیف وسیعی می باشد که تنوع در طرح ها و کیفیت محصولات از مشخصه های بارز آن است. به لحاظ به وجود آمدن مصرف کننده های بیشتر همواره لازم است تا به گونه ای پویا تولیدات جدید به همراه کیفیت های مناسب و قیمت های نازل تر به مردم عرضه گردد.

محصول تولیدی این واحد نیز در زمره مواردی است که می بایست در آن تنوع در طراحی پارچه به نحو شایسته ای مورد توجه قرار گیرد. و با خلق نقش های جدید تر موجبات جذب مشتری فراهم گردد.

لازم به توضیح است که به طور کلی استفاده از ماشین های مجهز ژاکارد قاعدتاً باعث گستردگی در ایجاد نقش های متنوع خواهد نمود. و در این طرح نیز به این امر توجه شده است.

عمدتاً تولید پارچه های تار و پودی به دو صورت انجام می گیرد.

الف- تولید پارچه های تار و پودی معمولی

ب - تولید پارچه های تار و پودی تقویتی

در مورد پارچه های تار و پودی تقویتی آنچه قابل بحث است این است که می توان به سه صورت عمل نمود.

  1. 1.                  تقویت تار

نخ تار پارچه تولیدی بیشتر نمایان بوده و نقش اصلی را در نمای سطح پارچه ایفا
می کند که می توانند نخ تار به صورت تزئینی بوده و نخ پود از نوع معمولی باشد.

  1. 2.                  تقویت پود

نخ پود در این نوع پارچه ها نقش اصلی را ایفا می کند و نخ تار همان نقش نگهدارنده را داشت و در سطح پارچه چندان مشخص نبوده و تنها نخ پود است که در پارچه نمایان است. (مانند پتو)

  1. 3.                  تقویت تار و پود

این در پارچه هایی است که پشت و روی پارچه دارای نقش های متفاوت بوده باشد. (هر دو طرف پارچه نقش دار است).

با توجه به توضیحات مختصر بالا قابل ذکر است که می توان جهت تولید پارچه های رومبلی از تقویت پود و در مواردی نیز جهت پارچه های پرده ای از نوع تار و پودی بهره گرفت.

-                  ظرفیت تولید

با در نظر گرفتن امکانات اولیه تولید (منابع مالی و بازار مصرف) پیش بینی گردیده است که از 51 دستگاه ماشین بافندگی مناسب جهت تولید محصول مورد نظر استفاده کرد که با توضیحات ذیل ظرفیت سالانه واحد محاسبه گردید.

الف- ویژگی های محصول

جهت تأسیس نخ پود پارچه عموماً می توان از نخ های پنبه ای پلی استر پشم و پنبه و ویسکوز استفاده کرد که جهت محاسبات بعدی نمره نخ مصرفی 2/(7-5) که به طور متوسط 2/6 متریک در نظر گرفته می شود. همچنین تراکم نخ پود بین 12-8 خواهد بود که به طور متوسط 10 در سانتیمتر منظور می گردد.

جهت تأمین نخ تار پیش بینی شود که از نخ های 100% ویسکوز با نمره 2/36 انگلیسی با تراکم 34-30 (به طور متوسط 32 در سانتیمتر) استفاده شود.

ب - وزن پارچه تولیدی

با توجه به توضیحات قبلی و نیز وجود ضریب جمع شدگی نخ پود به میزان 4% و نخ تار 7% می توان متوسط وزن هر متر مربع از پارچه های تولید شده را محاسبه نمود.

گرم  وزن نخ های پود در مترمربع

گرم  وزن نخ های تار در مترمربع

کارخانه صنایع نساجی تبسم در سال 1380 در زمینی به وسعت 5000مترمربع در شهرستان تفت احداث گردید سرمایه گذاری اولیه آن 900000000 ریال است این کارخانه به کمک استانداری و بانک ملت که هر دو از شرکای آن هستند و از شرکای دیگر مهندس احمد برگزیده و مهندس احمد هدایت و مهندس علی برگزیده می باشند.

در سال 1382 کار ساختمان اداری و کار سوله آن و امکانات دیگر به پایان رسید و با مذاکراتی که با مدیران اداره صنایع داشتیم مبلغ وامی را دریافت کردیم و شروع به خریدن ماشین آلات برای کارخانه شدیم.

ماشین آلات شرکت

با مذاکراتی که با مدیر عامل شرکت غدیر داشته اند از این کارخانه 25 عدد دستگاه ماشین بافندگی مدل G6100 را خریداری کردند برای قسمت بافندگی تاری پودی.

و تعداد 32 دستگاه چرخ بافندگی از نوع حلقوی برای قسمت بافندگی حلقوی خریداری شد که این دستگاه از شرکت برادر و شرکت تویوتا می باشد.

و برای قسمت دوزندگی که احتیاج بافندگی تاری و پودی و بافندگی حلقوی را برآورده کنند و بتوانند تولیدات شرکت را به تکمیل نهایی برسانند.

در قسمت تاری پودی به جز ماشین آلات شرکت غدیر 26 دستگاه ماشین بافندگی از کمپانی دور نیر خریداری شده این شرکت 114 نفر نیرو را جذب کرده که از این تعداد 20 نفر در قسمت بافندگی تاری پودی 32 نفر در قسمت بافندگی حلقوی و 42 نفر در قسمت دوزندگی و 17 نفر در ساختمان اداری و 3 نفر هم نگهبان هستند. و این شرکت به صورت 3 شیفت کار می کند.

مشخصات فنی ماشین آلات بافندگی از کمپانی دورنیر

سیستم راپیری تیپ HT74/SD/6

مدل چهار رنگ

عرض 200 سانتیمتر

مکانیزم عرض مفید 190 سانتیمتر

می نیمم عرض قابل استفاده 130 سانتیمتر

سرعت 380-350 دور دقیقه

قدرت الکتروموتور اصلی 4 کیلووات

قدرت الکتروموتور فرعی 55/0 کیلووات

مشخصات دابی

سیم الکترونیکی

تیپ 2667STaublal

محل نصب : سمت راست ماشین

مکانیزم ظرفیت چک= 28

مشخصات چله کشی

مدل 2/4126

عرض مفید 2200 میلیمتر

سیستم ، بخشی Sectlonol

قفسه ها و بوبین ها ، تیپ C مدل 4161

چک چله= مدل 4915

مشخصات فنی ماشین آلات غدیر برد مدل G6100

مقدار پودگذاری = حداکثر 880 متر در دقیقه

سرعت : بدون حاشیه توزن 400 دور پیک در دقیقه

سرعت با حاشیه توزن 340 دور پیک در دقیقه

عرض ماشین 1400-2200 میلیمتر

قطرغلتک تار 1014-800 میلیمتر

قطر غلتک پارچه 580 سانتیمتر

تنوع تار : عملاً هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد

تراکم تار: عملاً هیچگونه محدودیتی وجود ندارد

نخ : 7/6 الی 2000 تکس (150-5/0 متریک)

نخ قیلافت : 12 الی 3400 دی تکس (8/10-3000 دنیر)

تراکم نخ پود : بین 2 الی 108 پود در سانتیمتر (5 الی 274 درایتغ

برق مصرفی : بین 5 تا 6 کیلو وات10 تا 11 آمپر که بستگی به عرض بافت، سرعت و مکانیزم حرکت وردها دارد.

سیستم اتوماتیک پود یاب

در هنگام پارگی پود پودبندی توسط سیستم پودیاب الکترونیک از مسیر گریپر خارج شده و ماشین متوقف می شود با فشار یک دکمه و توسط یک موتور الکترونیکی سیستم در جهت عکس حرکت نموده با شناسایی مورد پارگی بین از خارج نمودن آن از دهنه کار، مجدداً با فشار دکمه استارت ماشین شروع به کار می کنند.

کنترل الکترونیکی تغذیه تار

کنترل یکنواخت کشش نخ تار توسط سنسور و یک موتور الکترونیکی انجام می پذیرد. سیستم به نحوی برنامه ریزی گردیده که در صورت پارگی نخ تار و پس از تأمین آن مجدداً به طور اتوماتیک میزان کشش نخ با توجه به نوع و خصوصیات پارچه قابل تنظیم خواهد بود.

جایگزینی عملکرد مکانیکی ارتقاء کیفی پروسه بافندگی

سیستم دابی الکترونیک یه ارایه قابلیت های بالا در بافت ساده سازی و انعطاف پذیری در عملکرد تعمیر و نگهداری ساده قابل برنامه ریزی از طریق سیستم پروگرامر دابی و یا از طریق یک ترمینال انتقال دهنده از یک سیستم ساده رایانه ای.

سیستم الکترونیکی انتخاب رنگ پود

کنترل عملکرد از طریق مکانیزم دابی الکترونیک (تنوع 6 رنگ) و با یک سیستم مستقل از دابی (تنوع 4 رنگ) انجام می پذیرد.

امکان استفاده از طیف وسیعی از نخ های مختلف

ماشین بافندگی غدیر مدل G6100 با قابلیت عملی در بافت انواع مختلف نخ های ریسیده شده طیفی مصنوعی حاصل از ترکیب نخ های یکسره از الیاف سلولزی و مصنومعی (ساده و تکسیره) نخ های ننزینی و برتاب بدون هیچ گونه محدودیتی در تراکم و ضخامت و طیف وسیعی از تنوع پود در بافت پارچه.

ماشین های بافندگی بی ماكو با پود گذاری بوسیله میله گیره و یا تسمه گیره

در ماشین  های بافندگی بی ماكو ، كه پود گذاری در آنها بوسیله   میله گیره یا تسمه گیره انجام می شود ، بر خلاف ماشین های بافندگی  یا سیستم پروژكتایل ، پود گذاری  به طریق مثبت و اجباری انجام می گیرد .  به عبارت دیگر عمل پود گذاری توسط جسم پود گذاری بصورت مثبت مكانیكی انجام می شود و به داخل دهنه پرتاب
نمی شود . این ماشین ها معمولا دارای یك یا دو گیره نخ پود می باشد  و این گیره ها در انتهای یك میله خشك و یا  تسمه  الاستیك نصب  شده است . میله و  یا تسمه  انتقال دهنده گیره نخ پود ، ارتباطی با روش پود گذاری  و تكنو لوژی  بافت پارچه ندارد بلكه فقط می تواند  از نظر  طراحی  ساخت ماشین ، مسائل  فنی و اقتصادی  مورد بررسی قرار گیرد . ماشین های  بافندگی  كه با  روش میله گیره یا تسمه گیره كار می كند امروزه  توسط كارخانه های متعددی ساخته و عرضه می شود .

 ماشین های بافندگی گیره ای را می توان بر اساس نوع  پود گذاری و تعداد گیره ها به چند  دسته تقسیم كرد :

1-ماشین های بافندگی كه عمل پود گذاری  در آنها توسط یك گیره انجام می شود  :

الف – روش « آنست فایوله » - گیره خالی وارد دهنه می شود و از سمت دیگر ابتدای

 نخ پود را می گیرد و به داخل دهنه می كشد .

 ب – روش « بالبه » - در این روش ، گیره ، نخ پود را بصورت دولا ( دوبل )  وارد دهنه می كند  .

  2- ماشین های بافندگی كه عمل پود گذاری در آنها توسط یك گیره انجام می شود ، ولی ماشین دارای دو گیره است كه متناوبا عمل پود گذاری را انجام  می دهند . 

 در این  ماشین ها  پود گذاری مطابق روش « ماكی » انجام می گیرد و دو میله گیره متناوبا نخ پود را به داخل دهنه وارد می كند .

 3- ماشین های بافندگی بی ما كو  كه برای پود گذاری اختیاج به دو گیره دارد .

 الف – روش پود گذاری « گابلر »  در این روش نخ پود  توسط گیره آورنده ( پود آور ) بصورت دو لا تا نیمه دهنه وارد می شود ، سپس گیره  برنده ( پود بر ) یك لای نخ را باز می كند و در نیمه دوم دهنه قرار می دهد .

  ب- روش پود گذاری « دواس » در این روش پود گذاری ، پود بر  ، ابتدای نخ پود را از پود آور می گیرد و نخ را از سر تاسر دهنه می كشد اكثر ماشین های بافندگی را پیری ، امروزه بر اساس روش دواس ساخته می شوند .

 ماشین بافندگی G6200    سولزر – روتی ، راپیری ، را پیرنرم ، روش دواس

 از نظر تكنولوژی  این ماشین  برای تولید منسوجات پنبه ای و فاستونی مناسب است . این ماشین كاربرد هایی نیز در ارتباط با تولید منسوجات صنعتی ، به ویژه « كیسه هوای اتومبیل ) داشته است . این ماشین ، مانند تمام ماشین های راپیری می تواند به مكانیزم  تشكیل دهنه بادامكی ، دابی و یا ژاكارد مجهز شود .

 در ماشین های راپیری،  نسبت به نوع ماشین ، بازای  بافت هر پود ، 7 تا 14 سانتی متر ضایعات وجود دارد . كه هنگام  بافت پود های گران قیمت ، رقم ملاحظه ای را تشكیل می دهد . این مكانیزم می تواند،  صرفه جویی قابل ملاحظه ای در بر داشته باشد .

ماشین بافندگی گیره ای « فاتكس » و « ایور »

 این ماشین  توسط  كارخانه « فاتكس » در لیوان ساخته می شد . پود گذاری توسط یك تسمه خشك ( غیر الاستیك ) انجام می گیرد .

گیره خالی از سمت راست ماشین ، وارد دهنه می شود و از تمام عرض آن می گذرد و موقعی كه به سمت دیگر ماشین می رسد  ابتدای نخ پود را می گیرد  و آن را از سر تاسر دهنه می كشد .

 طول تسمه غیر الاستیك كمی بیشت از عرض شانه بافندگی است و بدین  جهت در سمت راست ماشین یك ریل  هدایت كننده وجود دارد تا گیره پس از خارج شدن از دهنه بر روی آن قرار گیرد . از این رو عرض این ماشین تقریبا دو برابر عرض شانه آن است .

 با توجه  به اینكه طول تسمه برابر عرض شانه بافندگی است و گیره باید دو بار از داخل یك دهنه عبور كند ، ( یكبار خالی و یكبار  با نخ پود ) توان پود گذاری این ماشین  نسبت به ماشین های دیگر بی ماكو كمتر است .

 در این ماشین می توان  از یك تا هشت پود مختلف بصورت پیك – پیك و مخلوط كار كرد . نخ های پود مورد استفاده می تواند نخ ساده ، فانتزی دولا و غیره با
نمره های مختلف باشد .

 دور ماشین برای عرض بافت 160 سانتیمتر برابر 130 دور در دقیقه است و برای عرض بافت 190 سانتیمتر برابر 125 دور در دقیقه  است . ابعاد ماشین برای عرض 160 سانتیمتر برابر 280×455 سانتیمتر و برای عرض 190 سانتیمتر برابر 293*492  سانتیمتر است .

 این ماشین ممكن  است به مكانیزم بادامكی ، دابی با بادامك مخصوص ، یا مكانیزم ژاكارد برای تشكیل دهنه مجهز شود .

 ارتفاع دهنه در این ماشین از ماشین های معمولی  كمتر است دامنه حركت دفتین برابر 75 میلیمتر است و حداكثر ارتفاع تسمه گیره ای 25 میلیمتر است .

 دفتین توسط یك بادامك حركت می گیرد و زمان مرگ عقب آن  250 درجه از دور بادامك است در این ماشین ، عرض شانه نباید از عرض پارچه بیشتر باشد ، مگر در صورتی كه كناره های پارچه  با طرح گاز بافته شود .

 همان گونه  كه گفته شد در این ماشین   تسمه گیره ای از داخل دهنه عبور می كند و در سمت مقابل ( چپ ) ابتدای نخ پود را ، بین كناره پارچه و سوراخ  راهنمای انتخاب نخ پود می گیرد و آن را از داخل دهنه می كشد ، تا جایی كه ابتدای نخ پود از كناره سمت  راست پارچه نیز خارج شود .

 ابتدای  نخ پود كه از كناره پارچه شده است  توسط یك مكنده مكیده می شود تا نخ پود در حالت كشیده ، در دهنه قرار گیرد این عمل از برگشتن انتهای نخ پود به داخل دهنه بعد نیز جلوگیری می كند چون دفتین زدن در دهنه بسته انجام   می شود ، در نتیجه یكنواختی كشش نخ پود حفظ می گردد .

كناره پارچه ممكن است یك كناره گاز بوده و یا با استفاده از نخ های تار اضافی ، تشكیل شده باشد ، این نخ ها می تواند پس از یك یا چند بار  دفتین زدن با نخ پود بافت رود .

 انتهای نخ های پودی كه از كناره پارچه   خارج شده است بین یك غلتك  متحرك و یك صفحه قطع كننده قرار می گیرد و پس از قطع شدن به داخل جعبه ضایعات مكیده  می شود .

 مكانیزم بوسیله یك الكترو موتور به قدرت 2 اسب به حركت در می آید .

 مكش  ضایعات توسط یك الكتروموتور دیگر به قدرت  اسب انجام می شود این ماشین به دگمه هایی برای بكار انداختن و متوقف كردن مجهز است . توسط این
دگمه ها می توان  ماشین را بصورت منقطع نیز بكار انداخت . این دگمه ها در سمت راست ، چپ و پشت ماشین قرار گرفته است .

 در ماشین لامپ هایی وجود دارد كه در صورت  توقف ماشین ، مشخص می كنند كه توقف به چه علت صورت گرفته است .

 ساختمان ماشین

 حركت از الكتروموتور و توسط یك تسمه پروانه به پولی مكانیزم مركزی منتقل
می شود  بر روی محور پولی قائم بادامك قرار دارد در قسمت فوقانی محور ، چرخ لنگ قرار دارد قسمت پایین  محور ،  توسط چرخ دنده های مخروطی و محور افقی    را حركت می دهد  در داخل شیار بادامك ، پیرو قرار دارد و توسط بازویی به دفتین و پایه متصل است فنر های برای نگهداشتن پیرو  در یك سمت شیار بادامك است دفتین حول محور دوران نوسان می كند شیار بادامك به طریقی است كه دفتین زدن در 110 درجه از گردش بادامك  انجام می شود و در مدت 250 درجه ، دفتین در زمان مرگ عقب بسر می برد .

 حركت تسمه گیره ای

 بازوی به میله  متصل شده است و سمت دیگر و پایه به اهرم دذو بازوی  مفصل است یك سمت  اهرم دو بازوی به بازوی مفصل شده است و سمت دیگر آن به انتهای  تسمه گیر متصل است . طریقه اتصال بازوی بازوی به تسمه گیره توسط دو پیرو كه بر روی راهنمای و حركت می كند انجام می شود پیرو های با كمك راهنمای و باعث
می شود  كه حركت گیره یك خط مستقیم باشد .

 فرمان باز و بسته شدن گیره

 میله ، كه داخل بدنه تسمه گیره بطور آزاد دوران می كند در یك سمت دارای زبانه و در سمت دیگر دارای دكمه است .

 زبانه با سطح زیری نوك تشكیل  یك گیره را می دهد بدین ترتیب می توان این گیره را با فشار دادن دكمه از انتهای تسمه ، باز و بسته كرد سطوح  خط كش های و كه قابل تنظیم هستند توسط دكمه  و میله مربوط گیره ، را باط و بسته می كند این عمل برای گرفتن و رها كردن نخ پود است تاثیر بر روی باعث باز و بسته  شدن گیره برای گرفتن ابتدای نخ پود  در سمت چپ ماشین می شود و تاثیر بر روی به منظور آزاد شدن ابتدای نخ پود  در سمت راست ماشین می باشد .

 مكانیزم قطع كننده  نخ پود

 بر روی محور ، كه با سرعتی رابر ، سرعت مجوز  اصلی ماشین می چرخد ،  بادامك وجود دارد این بادامك  توسط اهرم دو بازو اهرم قائم 40 را كه در انتهای آن تیغ قطع كننده نخ پود قرار دارد و به بالا و پایین  نوسان می دهد در هر  بار پود گذاری ، بلافاصله بعد از آنكه گیره ابتدای نخ پود را گرفت و به داخل دهنه وارد كرد ، تیغ قطع كننده نخ پود به بالا رفته و نخ پود را در نزدیكی پارچه قطع می كند.

 مكانیزم كشش دهنده نخ پود

 بادامك بر روی محور قرار دارد ، توسط یك اهرم دو بازو ، حركت را به  یك میله  قائم منتقل می كند  در انتهای این میله صفحه راهنمای نخ های پود كه از بو بین های نخ پود تغذیه می شود قرار دارد در هر بار پود گذاری نخ پود توسط تسمه گیره ای  كشیده شده و بطور ناگهانی رها می شود این امر  سبب می شود كه نخ پود  نتواند بصورت كشیده ، داخل دهنه قرار گیرد و به خوبی به لبه پارچه كوبیده شود به منظور جلوگیری از این اشكال  ، بلافاصله  بعد از رها شدن نخ پود توسط تسمه گیره ای ، صفحه راهنمای بالا رفته و سبب می شود كه نخ پود همواره با كشش ثابت داخل دهنه بطور كشیده  نگهداشته شود .

 مكانیزم فرمان برای ایجاد كناره پارچه

 در خارج از ماشین ، بادامك كه بر روی محور قرار دارد ، توسط یك اهرم دو بازو میله قائمی را به بالا و پایین نوسان می دهد ،  با این نوسان نخ های اضافی كه برای ایجاد كناره پارچه در نظر گرفته شده است می تواند در  هر بار پود گذاری  و یا چند بار پود گذاری  بافت حاشیه  را ایجاد كند تنظیم این عمل توسط اهرم كه از مكانیزم دابی و یا ژاكارد حركت می گیرد امكان پذیر است .

 مجموعه  اهرم هایی كه از بادامك حركت می گیرد ، سبب می شود كه میله بتواند  تقریبا 15 میلیمتر به داخل دهنه ، از كناره چپ پارچه وارد شود این میله  نخ تار اضافی را كه منظور ایجاد كناره پارچه در نظر گرفته شده است ، به داخل دهنه ، همراه خود می كشد سوزن ، قائم بر سطح دهنه ، داخل آن می شود ، تا حلقه ایجاد شده  توسط نخ تار اضافی را بگیرد لحظه ای  قبل از كوبیدن نخ پود ، این سوزن  از داخل دهنه خارج شده و نخ تار كناره را رها می كند نوسان  سوزن  به منظور داخل و خارج شدن از دهنه توسط سطوح و انجام می شود .

 به منظور ایجاد كناره های قرینه در دو طرف پارچه ، از یك مكانیزم میل لنگی دوبل استفاده می شود .

 رگولاتور غلتك پارچه

 با چرخیدن محور ، چرخ لنگ نیز می چرخد و به میله یك حركت   نوسانی می دهد . این حركت به اهرم دو بازوی منتقل می شود و میله قائم متصل به محور انگشتی  را به بالا و پایین حركت می دهد این حركت  به چرخ دنده انگشتی و از طریق حلزونی و چرخ دنده حلزونی به غلتك كشیدن پارچه منتقل می شود .

 پارچه پس از عبور از غلتك كشیدن پارچه به دور غلتك  پارچه پیچیده  می شود  این غلتك حركت خود را از غلتك  كشیدن پارچه توسط زنجیر  و چرخ  دنده زنجیری و یك ترمز اصطكاكی می گیرد توسط پدال می توان انگشتی را ، كه مانع از  چرخیدن رگولاتور در جهت عكس می شود از چرخ دنده انگشتی جدا كرداین عمل را می توان توسط دسته و پیرو نیز انجام داد . توقف رگولاتور توسط یك  الكترو مغناطیس كه بطور مستقیم بر روی دسته عمل می كند انجام می شود .

 مكانیزم قطع كننده انتهای نخ پود

 بر روی محور ، چرخ دنده ای وجود دارد كه چرخ لنگ را می چرخاند و از طریق  انجام اهرم های رابط ، غلتك یك حركت نوسانی می گیرد بر روی این غلتك ، صفحه فشار وارد می كند و عمل یك قیچی را انجام می دهد .

مكانیزم  باز كننده نخ تار

 نخ های تار بعد از خارج شدن از غلتك تار ، از روی غلتك های  و عبور می كند انتهای غلتك به دو بازوی متصل شده است این دو بازو به محور مربوط است  و محور نیز به بدنه ماشین متصل شده است انتهای دیگر هر  یك از بازو های به پیستون متصل است در انتهای چپ محور و خارج از اسكلت ماشین ، اهرم قرار دارد شاخه  افقی این اهرم به تسمه متصل است كه بر روی مخروطی كه به چرخ دنده محكم شده است قرار  دارد این چرخ دنده با چرخ دنده كه به غلتك نخ تار متصل است درگیر می شود .

 كشش نخ تار توسط فنر تنظیم كننده ، قابل تنظیم است این فنر به انتهای دیگر بازوی و توسط كشش نوار ، كشش لازم را در نخ های تار بوجود می آورد یك مكانیزم نوسانی مغناطیسی با فركانس بر روی نوار تاثیر می كند و سبب  می شود كه نوار بر روی مخروطی به همان فركانس نزدیك نگهداشته شود در تیجه نخ تار بطور منظم با یك كشش ثابت از روی غلتك نخ تار باز می شود مكانیزم نقش یك كمك فنر را ازای می كند به عبارت دیگر هنگام دفتین زدن ، سبب می شود كه مكانیزم به نرمی  كار كند   بعد از كنار زدن تسمه با فشار دادن پدال ، توسط دسته می توان نخ تار را توسط  دست از روی غلتك باز كرد و یا به دور غلتك بپیچد . 

 تنظیم های زیر در این ماشین پیش بینی شده است :

 تنظیم راهنمای تسمه گیره ای

 تنظیم كشش نخ و یا نخ های پود

 مقدار  نوسان  تسمه گیره ای و محل صحیح خط كش ، به منظور باز و بسته كردن گیره تسمه

حركت مكانیزم انتخاب برای چند نخ

 حركت تشكیل كناره پارچه توسط نخ های تار اضافی

 تنظیم محل صحیح صفحه های قطع كننده نخ پود

 تنظیم محل دهانه مكنده .

 ماشین« آنست – فایوله » به علت توان پود گذاری   بسیار كم ، دیگر ساخته نمی شود لازم به ذكر است ، كه این ماشین ساده ترین ماشین بافندگی بی ماكو بوده است و به علت آنكه نخ پود از  بو بین تقریبا در خط مستقیم باز می شد  و در داخل  دهنه قرار می گرفت ،قادر بود نخ های پود مشكل ( مانند الیاف شیشه ای ، نخ افكت و غیره ) را براحتی ببافد .

پود گذاری بر اساس  روش با لبه

این روش پود گذاری در ماشین های بافندگی ساخت كار خانه « بالبه – ریدامیا » در بار سلون بكار می رفته است  در این روش پود گذاری نخ پود ، بصورت نخ دولا از سمت راست ماشین به داخل دهنه وارد می شود گیره نخ پود به یك تسمه قابل انعطاف متصل است كه پس از خارج شدن از دهنه بدور محیط یك غلتك پیچیده می شود .

 در سمت  چپ ماشین انتهای پود دولا توسط گیره ای گرفته می شود  و تسمه گیره خالی از داخل دهنه خارج می شود  در این ماشین مانند روش پود گذاری ماشین 
« ایور » دهنه باید تا خروج كامل گیره باز بماند به عبارت دیگر یك دور ماشین بدون عمل پود گذاری طی می شود اما اخحتلاف این روش با روش پود گذاری در ماشین
« ایور » در آنست نمی باشد حركت تسمه به داخل دهنه و خارج شدن  آن توسط  گردش تسمه انجام می شود این غلتك حركت خود را از محور اصلی ماشین 
می گیرد.

ماشین بافندگی بی ما كو با روش  پود گذاری ماكی

 این ماشین توسط كار خانه « جمیز ماكی » در ایرلند ساخته می شود و بیشتر برای بافتن از الیاف دسته ای و الیاف  نواری پلی پروپلین  در نظر گرفته شده است .

روش پود گذاری ماكی دیده می شود پود گذاری توسط دو میله گیره خشك و از طرفین پارچه انجام می شود در گیره سمت چپ كه نخ پود را  به داخل دهنه كشیده  است ابتدای نخ پود را آزاد می كند و گیره سمت را ست ابتدای نخ پود بوبین سمت راست را می گیرد در گیره سمت چپ خالی  به سمت چپ و از داخل دهنه قبل حركت می كند و همزمان با آن گیره سمت راست ، نخ پود را وارد دهنه جدید
می كند .

 پس از آنكه گیره سمت راست كاملا از داخل دهنه عبور كرد ، ابتدای نخ پود را از آزاد می كند و گیره سمت چپ ابتدای نخ پود و بوبینه چپ را می گیرد در شكل گیره سمت راست از داخل دهنه دوم خارج می شود و همزمان با آن گیره سمت چپ نخ پود را وارد دهنه سوم می كند در شكل گیره سمت چپ مجددا از داخل دهنه عبور كرده و یك سیكل كامل حركت گیره ها انجام شده است در حالی كه دو پود بافته شده است.

 از مطالعه  روش پود گذاری ماكی نتیجه می شود  كه هر یك از دو گیره در وسط پارچه در داخل یك دهنه مجزا قرار گرفته اند به عبارت دیگر تعویض  دهنه همیشه بین دو گیره انجام می شود و این تعویض بصورت موجی انجام می گیرد .  یعنی شروع تعویض  دهنه هنگامی است كه ، هر یك از گیره ها به مقدار كمی از كناره سمت مقابل خارج شده است . در فاصله بین دو نخ بر دهنه بسته ، در یك سمت ، دهنه قدیم قرار دارد كه نخ بر خالی  حركت می كند و در سمت  دیگر كه نخ بر پود  را وارد می كند دهنه جدید تشكیل  می شود با ادامه حركت گیره ها محل تعویض  دهنه نیز بصورت موج  تغییر می كند و تا سمت دیگر  پارچه ادامه می یابد این عمل توسط فرم خاص ورد های ماشین امكان پذیر شده است .

حركت گیره ها از یك مكانیزم مركزی بادامكی گرفته می شود طرز كار گیره ، به طریقی است كه، فاصله دو گیره از یكدیگر در وسط دهنه ، بیشتر از فاصله آنها در كناره های پارچه است . ورد ها ، توسط نیروی فنر به بالا كشیده شده و بوسیله یك مكانیزم بادامكی به پایین آورده می شود . 

تنها وظیفه شانه بافندگی در این ماشین  تشكیل تراكم تاری است و كوبیدن نخ پود به طریق دیگری انجام می شود هر یك از گیره ها دارای زائد منحنی شكل است كه هنگام حركت گیره ها  نخ پود را به لبه پارچه فشار می دهد .

 برای تشكیل كناره پارچه در این ماشین  مكانیزم های مختلفی نسبت به نوع پارچه و جنس آن در نظر گرفته شده است .

 با توجه به آنكه طول هر یك از گیره ها باید بیشتر از عرض شانه باشد عرض  كل ماشین  تقریبا سه برابر عرض شانه است در ماشین های ماكی ، برای كم كردن عرض میله گیره ها منحنی شكل درست شده است .

 دور این ماشین برای عرض بافت 152 سانتیمتر ، 140 پود در دقیقه و عرض بافت 54 سانتیمتر ، 220 پود در دقیقه است . ماشین های بافندگی  بی ماكو كه پود گذاری در آنها بوسیله دو گیره انجام می شود .

در این گروه از ماشین های بافندگی دو گیره برای پود گذاری همزمان عمل می كند در هر سمت ماشین ، یك میله گیره یا تسمه گیره وجود دارد كه طول هر یك  كمی بلند تر از  نصف شانه بافندگی  است یكی از این گیره ها « پود آور »  و دیگری « پود بر» نام دارند هر دو گیره همزمان به داخل دهنه وارد می شوند و در وسط  دهنه به یكدیگر می رسند .

 نخ پود كه توسط گیره  آورنده از بوبین  باز شده و به داخل نیمه اول دهنه كشیده شده است ، در وسط دهنه به گیره برنده منتقل می شود و توسط آن در  نیمه دوم دهنه نیز قرار می گیرد مكانیزم ماشین های بافندگی  كه برای پود گذاری  احتیاج به دو گیره دارد ، شبیه یكدیگر است تنها اختلاف ، طریقه انتقال نخ پود به داخل دهنه است كه به دو روش انجام می شود : روش « گابلر » و روش « دواس»  باید توجه كرد كه در هر یك از دو روش  فوق ممكن است سر گیره ها توسط یك تسمه مرتجع و یا میله خشك حركت كند . بنابراین نوع گیره ها از نظر قابل انعطاف بودن یا خشك بودن ارتباطی با روش پود گذاری ندارد .

پود گذاری بر اساس روش « گابلر »

 این روش پود گذاری بر اساس اختراع « یوهان گابلر »  كه در فوریه 1925 به ثبت رسیده ، ساخته میشود اولین ماشین هایی  كه بر اساس اختراع وی ساخته شده  در سال 1946 در برزیل و در كارخانه های گونی بافی كار می كرد .

روش پود گذاری « گابلر »

ابتدای نخ پود متصل به بوبست كه توسط گیره كناری پارچه گرفته شده است توسط پود آور و به صورت نخ دو لا به داخل دهنه وارد می شود همزمان  با این عمل پود بر نیز خالی و از سمت دیگر پارچه وارد دهنه می شود هنگامی كه گیره ها به وسط دهنه رسید ، پود آور نخ پود را از روی بوبین به طولی برابر عرض پارچه باز كرده است به عبارت دیگر تمام طول نخ پود مورد نیاز توسط پود آور ، در نیمه اول  دهنه از روی بوبین باز می شود هنگامی  كه پود  بر داخل قلاب نخ پود قرار می گیرد ابتدای نخ پود  از گیره كناری پارچه آزاد می شود .

دیده می شود كه هر دو گیره همزمان به سمت خارج دهنه حركت می كند پود آور  خالی  می رود و پود بر با صاف كردن یك لای آزاد ، نخ پود را در نیمه دوم دهنه قرار می دهد هنگام قرار گرفتن نخ پود در نیمه دوم دهنه ، نخ از روی  بوبین باز نمی شود .

 نخ پود در داخل دهنه قرار گرفته است و ابتدای آن نیز از پود بر آزاد شده است در این شكل شانه بافندگی به جلو آمده و نخ پود را به لبه  پارچه  می كوبد .

 در سمت بوبین نخ پود ، دو عدد گیره كناری وجود دارد كه متناوبا جای خود را عوض می كند و هر بار یكی از آنها ( گیره ای كه نخ پود در داخل آن قرار دارد ) در كناره پارچه قرار می گیرد به این ترتیب میسر است كه در این روش پود گذاری
پودهای دوبل بافت ، به طریقی كه هر یك از پود ها در یك دهنه مجزا گیرد این امر امكان می دهد كه در یك سمت پارچه كناره بافته شده معمولی تشكیل شود .

در روش گابلر می توان گیره ها را به طریقی ساخت كه هر یك از آنها به عنوان پود آور و یا پود بر كار كند. بدین ترتیب هر یك از گیره ها متناوبا از طرفین  پود گذاری می كند . كناره های پاچه ای كه به این طریق بافته می شود تقریبا شبیه كناره پارچه بافته شده است.

 امروزه از روش پود گذاری « گابلر » در ساخت ماشین  های بی ماكو « دریپر » ، «فیشر» « روشر » و « گوسكن» ( برای پارچه های دولای پرز دار ) استفاده می شود .

پود گذاری بر اساس روش « دواس»

 این روش پود گذاری توسط «ریموند  دواس» طی یك كار تحقیقی 9 ساله اختراع شد و در سال 1939 حدود 20 ماشین  بافندگی با عرض شانه  90 سانتی متر شروع بكار كرد . 

قیمت فایل فقط 26,000 تومان

خرید

برچسب ها : سابقه صنعت نساجی در ایران , وزن پارچه تولیدی , ماشین آلات شرکت

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر