امروز: سه شنبه 29 اسفند 1402
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

ویژگی های تكنولوژی اندازه گیری عینی پارچه

ویژگی های تكنولوژی اندازه گیری عینی پارچه دسته: نساجی
بازدید: 2 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 36 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 17

اندازه گیری عینی پارچه شامل خواص مكانیكی، هندسی، سطحی و تغییر شكل های زیاد است كه این خواص ابزاری قوی برای كنترل كیفیت عملیات تولید پارچه، تكمیل و بازتكمیل می باشد این خواص امكان تهیه یك پایگاه اطلاعاتی جمع آوری شده به صورت علمی و مجهز با كامپیوتر را فراهم آورده كه دارای سهم بسزایی در اندازه گیری های عینی پارچه است به طوری كه تجربیات با ارزش متخصص

قیمت فایل فقط 19,500 تومان

خرید

ویژگی های تكنولوژی اندازه گیری عینی پارچه

اندازه گیری عینی پارچه شامل خواص مكانیكی، هندسی، سطحی و تغییر شكل های زیاد است كه این خواص ابزاری قوی برای كنترل كیفیت عملیات تولید پارچه، تكمیل و بازتكمیل می باشد. این خواص امكان تهیه یك پایگاه اطلاعاتی جمع آوری شده به صورت علمی و مجهز با كامپیوتر را فراهم آورده كه دارای سهم بسزایی در اندازه گیری های عینی پارچه است به طوری كه تجربیات با ارزش متخصصین بزرگی را كه در زمینه صنعت نساجی و پوشاك سال های متمادی در كشورهای مختلف در سرتاسر دنیا فعالیت كرده اند، جمع آوری نموده است. كاربرد این تكنولوژی امروزه به واسطه 3 فاكتور مهم قطعی و عملی شده است:

(1) افزایش سطح اتوماسیون در هر دو صنعت نساجی و پوشاك

(2) حذف تدریجی نیروهای كاری با دانش سنتی نساجی كه در طی سال ها تجربه بدست آمده بودند و نیاز فوری و همزمان در درون صنعت به مهندسین آموزش دیده و قراردادی برای انجام فعالیتهای تولیدی، تحقیقی، پیشرفته و كنترل كیفیتی.

(3) استفاده گسترده از اینترنت و تمامی ابزارهای ارتباط جمعی دیجیتال، به همراه افزایش تنوع محصولات به واسطه كوتاهتر شدن زمان تولیدات فصلی و نیاز به سرعت بالا جهت پاسخگو بودن به نیازها در بازارهای رقابتی تجارتی.

پیشرفت خواص مكانیكی اندازه گیری عینی پارچه برای تولید پوشاك توسط Peirce در دهة 1920 و 1930 پایه گذاری شد. او بر روی ساختار پایه و متعادل پارچه های بافت ساده بر اساس موازنه بین نیروها تحقیق كرد و سعی نمود تئوری اساسی مكانیك پارچه را بنا نهد. كار او بعدها توسط محققین دیگری نظیر Grosber و همكارانش Park ،Swani در دانشگاه لیدز در طی دهه 1960 مورد بحث و بررسی قرار گرفت و بر روی خواص مكانیكی پارچه نظیر خواص كششی، خمشی،buckling ، برشی و فشاری آنالیز تئوری صورت گرفت.

تلاش و همكاری آنها منجر به ایجاد دیدگاه نسبتاً شفافی از تعاریف فیزیكی و مكانیكی پارچه های بافته شده و خواص تغییر شكل آنها شد. تیم تحقیق سوئدی به رهبری Lindberg (1960) در اواخر دهة 1950 و دهة 1960، به طور گسترده ای، رفتار مكانیكی پارچه ها را مورد مطالعه قرار داده و خواص مكانیكی پایه ای پارچه را مربوط به ظاهر و قابلیت دوخت و دوز پارچه در طی مرحله تولید پوشاك دانستند. تحقیقات آنها، به گونه ای تمركز بر روی كارهای تحقیقاتی دانشمندان دیگر بود. روشهای آزمایشگاهی برای اندازه گیری این خواص مكانیكی طی سالهای زیاد توسط دانشمندان بسیاری تكمیل شده است. تجهیزات و روشهای آزمایشگاهی متنوعی امروزه موجود بوده و استفاده می شود.

اگر چه تحقیقات بیشتری منجر به پیشرفت تكنیك های اندازه گیری عینی پارچه شد ولی روشهای متنوع دیگری برای اندازه گیری این خواص پیتر بدست آمده است. به طوری كه این روشها تنها در انستیتوهای تحقیقاتی و آكادمیك، آزمایش شد. استفاده گسترده از آن ها در صنایع پوشاك و نساجی به علت عدم وجود یك سیستم به هو پیوسته با تجهیزات حساس و مدرن برای اندازه گیری خواص مكانیكی پارچه تحت تنش كم، بسیار دشوار است. علاوه بر این، بدون یك روش اندازه گیری استاندارد شده پیشرفت های بعدی و كاربرد این خواص مكانیكی باتنش كم در صنعت تولید پوشاك محدود شده است. رهبر گروه تحقیق در تكنولوژی اندازه گیری خواص عینی پارچه، Sueokawabata بوده كه دستگاهی به نام خود او (KES) در طول 10 سال ثبت شد به طوری كه به صورت تست پارچه استانداردی در سرتاسر دنیا در آمد. سیستم ارزیابی پارچه KES یك دستگاه اندازه گیری كامپیوتری مدرن است كه قادر می باشد تست های مختلفی را بر روی پارچه انجام دهد.

سیستم KES قادر است تا اندازه گیری های دقیق و تجدید كردنی(دوباره) از خواص مكانیكی پارچه را تحت تنش كم انجام داده و نیز مقایسه گسترده ای بین یافته های آزمایشات توسط مهندسین پوشاك و محققان سراسر دنیا انجام دهد و ارتباط مؤثری بین عوامل تولید مختلف یعنی خریداران و طراحان پوشاك برقرار سازد. اگر چه انتقادهای بسیاری به قیمت بالای این دستگاه وارد است و این سیستم نیاز به متخصصانی برای ترجمه (نتیجه گیری) از داده های بدست آمده دارد. این توضیحات منجر به پیشرفت دستگاه آزمایشگر دیگری به نام FAST توسط CSTRO در استرالیا شد. روش FAST ارزانتر بود و بیشتر مورد استقبال صنعت قرار گرفت. بدون شك این پیشرفتها (سیستم) از یك نظر كه آن هم افزایش سطح اتوماسیون بود، نقطه اشتراك داشتند. بطوری كه این افزایش اتوماسیون نیازمند پیش بینی و كنترل رفتار پارچه در طول عملیات تولید آن بود. در این بخش، پیشرفت عوامل و دستگاههای هر دو سیستم مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

سیستم نمایش تصویر مجازی (VIDS ) و هوشمندتر از آن روش آنالیز سطح پارچه ( Fabric-Eye) امروزه ابزاری برای اندازه گیری عینی پارچه اند كه در پایه آنالیز تصویر و تكنولوژیهای هوش مصنوعی كه به ویژه برای آنالیز خواص سطحی و هندسی پارچه به كار می رود، بنا شدن. سیستم تصویری VIDS، یك سیستم آنالیز تصویری دو بعدی است كه شامل خروجی ویدئو از دوربین( نمایشگر) تلویزیون یا نمایشگر گرافیكی كامپیوتر است كه اندازه گیری هایش مستقیماً در صفحه تلویزیون دیده می شود. اما اندازه گیری عمومی مورد استفاده سیستم تصویر VIDS هنوز بستگی به كلیك و كشیدن ( drog) در روی تصویر توسط ماوس دستی دارد ( یعنی چه محدوده ای توسط ما انتخاب شود.) اگر چه Fabric-Eye نیز یك سیستم پردازش تصویر سه بعدی اتوماتیك است، ولی قارد است تا مقاطع طولی سه بعدی از سطح پارچه خلق كرده و نمونه هایی از درجه عینی را به طور اتوماتیك بدهد.

دیگر تكنولوژی های اندازه گیری های عینی نیز در این قسمت توضیح داده شده نظیر روش میكروسكوپی پویش الكترون ( SEM) كه برای اثر سطح و Cantilever و اندازه گیری افزایش در تغییر شكلهای پیچیده به كار می رود. به نظر می رسد كه مهمترین نتیجه از توضیح تكنولوژی اندازه گیری عینی پارچه، تبلیغ این ارتباط تكنولوژیكی در بین عوامل مختلف صنایع نساجی و پوشاك، گروه های تحقیق و پیشرفته و تمامی قسمت هایی كه در ارتباط با الیاف، منسوجات و پوشاك اند نظیر تولید كنندگان الیاف، خورده فروشان و تجار است. در نتیجه كنترل تولید و دقت در كیفیت در بین كارخانجات پارچه و پوشاك باید بیشتر معتدل و مؤثر شود به طوری كه منجر به تولید پارچه هایی با كیفیت بالاتر و دائمی شود. از نظر عملی، اطلاعات عینی پارچه به تولید كنندگان نیز این اجازه را می دهد كه خواص پارچه را پیش بینی كرده و بر مشكلات قبل از ظاهر شدن بر روی پارچه، فائق آیند. به طور خلاصه، تكنولوژی به اندازه گیری عینی پارچه كلیدی عملی و مهندسی را برای  عوامل تولید فراهم می كند كه عبارتند از:

1- بهینه سازی خواص پارچه برای طراحی پارچه های جدید با كیفیت بالاو كارآیی دلخواه متناسب با مصارف نهایی

2- پیشرفت روشهای جدید تكمیل، و مواد تكمیلی و ماشین آلات تكمیل برای مواد نساجی.

3- كنترل عملیات تكمیل/ باز تكمیل برای تأمین اهداف مكانیك، سطحی و ابعادی پارچه

4- ویژگی پارچه و عملیات كنترل تولید پارچه

5- روند تولید پارچه از مواد خام به سمت پوشاك دوخته شده

2-2- اندزاه گیری خواص مكانیكی

1-2-2- سیستم KES :

سیستم KES نخستین و تنها راه حل پیشرفته برای حل مشكل آزمایش مشتری پسند خواص مكانیكی الیاف است و شهرت قابل توجهی در كشورهای زیادی به واسطه دقت بالا و تجدید پذیریش در اندازه گیری دارد. با اطلاعات بدست آمده از این سیستم، امكان دسترسی به ارتباطات مؤثر و همكاری بین عوامل مختلف بین صنایع پوشاك و ( به عنوان مثال، محققان، عوامل صنعتی و تجار) نساجی به وسیله تجهیزات ویژه و معاملات بر پایه نتایج این گونه خواص پارچه فراهم شد. نتیجه مطلب آنكه، سیستم KES ویژگی های زیر را دارد:

شكل1-2 اندازه گیری عوامل سیستم KES

1- این روش آزمایش، بسیار جامع است. 5 نمودار و 16 پارامتر در جهات تاری و پودی از این سیستم به دست می آید كه تقریباً تمامی جوانب خواص فیزیكی پارچه را در مقایسه با دیگر روشهای آزمایشگاهی كه تنها روش تغییر شكل تكی را آزمایش می كنند، تحت پوشش قرار می دهد.

2- در مناطق كششی آزمایش شده اتفاقی شبیه به آنچه كه در پارچه های واقعی اتفاق می افتد، رخ می دهد یا هنگامی كه پارچه كشیده یا بریده می شود، تركیب می شود، تغییر شكل می یابد و به عنوان پوشش مورد استفاده قرار می گیرد.

3- نمونه ای از سایز مشابه ( 20 سانتیمتر × 20 سانتیمتر) می تواند در تمامی طول آزمایش مورد آزمایش قرار گیرد به طور كل، سایز نمونه ها برای آزمایش استحكام متفاوت از نسبت طولی / عرضی متداول نظیر آنچه كه در ماشین INSTRON استفاده می شود، است.

4- این آزمایش به طور كاملاً اتوماتیك انجام شده و نتایج به دست آمده از آزمایش با دقت بر روی كامپیوتر متصل به آن همراه با نمودارها و چك پرینتی از پارمترهای خواص پارچه نشان داده می شود.

اطلاعاتی جزئی بر روی تجهیزات KES به عوامل اندازه گیری نشان داده شده در شكل 1-2 در روش های دستی KES نیز یافت می شود. (4-1)

1-1-2-2- تركیب سیستم KES :

در عمل كشش یا تنش وارد بر پارچه های بافته شده در طی فرآیند تولید، تكمیل و تهیه پوشاك و حتی پوشیدن آن، به طور كلی، در درون ناحیه با تنش پایین در نمودار تنش- كرنش قرار می گیرد.

تنشهای اصلی كه در تغییر شكل پارچه تحت شرایط تنش – كم عمل می كنند، نیروهای كششی، برشی، پیچشی و فشاری اند و سیستم KES ، دستگاهی است كه قادر به تجزیه و تحلیل آزمایش این گونه تغییر شكل های با تنش پایین است. این سیستم شامل 4 دستگاه دقیق است كه به طور اساسی برای اندازه گیری خواص مكانیكی كلیدی در ارتباط با زیر دست، افتایش و قابلیت شكل پذیری پارچه ها كه در جدول 1-2 نشان داده شده بكار می رود.

جدول 1-2: خواص اندازه گیری شده با سیستم KES-F

خواص اندازه گیری شده

تجهیزات

كششی و برشی

KES-FB1

خمشی محض

KES-FB2

فشاری

KES-FB3

خواص سطحی نظیر و مقطع طولی سطحی پارچه و ضرایب اصطكاك

KES-FB4

آزمایشگر برشی و كششی KES-FB1

همانطور كه از نام این روش پیداست، این آزمایشگر برای اندازه گیری خواص برشی و كششی به كار می رود. با این روش آزمایشی شاخصه های كششی نظیر كشش پذیری و سختی كششی به راحتی با رعایت كردن نسبت ازدیاد طول به طول اصلی نمونه ای كه توسط دو گیره گرفته شده است، به دست می آید در تعیین خواص برشی، نمونه در معرض تغییر شكل برشی از قبل تعیین شده با زاویه برشی 8 درجه تحت یك نیروی كششی ثابت قرار می گیرد.

آزمایشگر خمشی محض  KES-FB2

این دستگاه از عامل خمش محض استفاده می كند به طوری كه نمونه پارچه تحت قوس یك منحنی ثابت كه دائم در حال تغییر است خم می شود. لحظه خمش نمونه مشخص شده و رابطه بین لحظه خمش و منحنی بر روی نمودار X-Y ضبط و ثبت می گردد.

آزمایشگر فشاری KES-FB3

این دستگاه برای اندازه گیری خواص تغییر شكل فشاری جانبی ( افقی) كه نقش مهمی را در زیر دست پارچه ایفا می كند، به كار می رود. در آزمایش فشاری، سطح استانداردی از پارچه را در معرض نیروی فشاری مشخصی قرار داده و سپس نیرو به تدریج relive می شود. این نیرو از طریق یك Plvnger متحرك كه به سمت بالا و پایین حركت می كند و پارچه را بر روی سطحی ثابت می فشارد، وارد می شود. فشردگی پارچه با اندازه گیری درصد كاهش ضخامت پارچه در نتیجه افزایش فشار جانبی ( افقی) ( از 50 پاسكال تا 5 كیلو پاسكال) به دست می آید. علاوه بر آن، رابطه بین Strain فشاری و استرس به طور اتوماتیك بر روی محور X-Y یا كامپیوتر متصل به دستگاه آزمایشگر ثبت می شود.

آزمایشگر سطح KES-FB4

این دستگاه خواص سطحی پارچه را كه رابطه نزدیكی با احساس زیر دست پارچه دارند، اندازه می گیرد.

ضریب اصطكاكی پارچه و انحراف میانگین ضریب اصطكاكی توسط اصطكاك تماسی كه مستقیماً با چراغ علامت دهنده ( نشان دهنده) نیروی اصطكاكی در ارتباط است، مشخص می شود.

سختی ( خشن بودن) هندسی سطح توسط رابطه سختی نمایان می شود. تمامی پارامترهای محاسبه شده می توانند مستقیماً‌ از مدار محاسباتی دستگاه نیز به دست آیند.

2-1-2-2- اطلاعات بدست آمده از سیستم KES-F :

مجموع 16 پارامتری كه از این سیستم به دست می آید عبارتند از:

پارامترهای كششی:

EMT: درصد ازیاد طول كششی كه به صورت نسبت كشش واقعی به طول نمونه اصلی است و بر حسب درصد بیان می شود.

WT: انرژی كششی یا كار صورت گرفته برای تغییر شكل كششی كه به مساحت زیر نمودار تنش- كرنش نشان داده می شود.

RT: برگشت پذیری نیروی كششی كه به صورت كار بازگشتی به كار انجام گرفته برای تغییر شكل كششی است و بر حسب درصد بیان می شود.

LT: خطی بودن ( linearity) كششی كه این اندازه گیری، درصد غیر خطی بودن منحنی های تنش- كرنش را بیان می كند. مقدار LT زیر 1 ( 1< LT) نشان می دهد كه منحنی تنش – كرنش در زیر خط مستقیم 45 درجه، بالا می رود و مقادیر LT بالای 1 ( 1> LT ) نشان می دهد كه این منحنی در بالای خط مستقیم 45 درجه پایین می آید.

قیمت فایل فقط 19,500 تومان

خرید

برچسب ها : ویژگی های تكنولوژی اندازه گیری عینی پارچه , سیستم KES , تركیب سیستم KES , آزمایشگر خمشی محض KESFB2

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر